Sanningens väg del 2 Prästinnans vishet

Pris:
39 kr
Inkl. 6% Moms
Art.nr:
P523537
Antal:
Slutsåld
av Eva-Karin Berglund

Slutsåld: Boken kommer att nyproduceras - tid ej fastställd.

Jakten på byns förflutna går vidare. Vilka var dessa förfäder med franska rötter? När och varför kom de en gång för länge sedan till byn? Vilka var dessa katarer som Gösta pratade om och varför trodde de inte att Jesus hade funnits? Vad är det för en mystisk grotta Petronella pratar om och vad innehåller dessa gamla böcker skrivna på ett mycket ålderdomligt språk? Vem var Maria Magdalena? En av dessa gamla böcker var tillskriven  henne. På den gamla kyrkogården hade Petronella funnit en vacker gravsten med ingraverade namn och årtalet tolvhundratjugotvå. Var det Susannes egna förfäder som en gång i tiden hade gjort denna sten?

Du angriper kvinnan på samma sätt
som du angriper en motståndare.
Om frälsaren har gjort henne värdig,
vem är då du att avvisa henne?

                                                     (Maria Magdalenas evangelium)


Signeras av författaren, Eva-Karin Berglund, enligt önskemål.
I kassan kan du skriva in önskad inskrift, genom att klicka på Skriv meddelande till butiken. Det kan vara en dedikation, en dikt o s v.

Inbunden 525 sidor
Pris 279 kr 
NU: 39 kr
Leveranstid 3-5 dagar

PROVLÄS Sanningens väg - prästinnans vishet

Recension i Nya Lidköpings tidningen 20130828 av Tore Hartung

Eva-Karin Berglund är lärare på gymnasiet i Lidköping men också författare. För en tid sedan kom första delen i hennes romantrilogi, Sanningens väg, ut och i dagarna ligger andra delen på bokhandelsdiskarna. Den heter Prästinnans vishet och handlingen utspelas i en småländsk by på 1900-talet, men också i det forntida Sverige och medeltidens Sydfrankrike. Med hjälp av sina grundliga religionshistoriska kunskaper berättar författarinnan om de förföljelser från katolska kyrkan som de s k katarerna utsattes för i Languedoc på 1200-talet.

Eva-Karin Berglund visar också prov på en sann berättarglädje, hennes tangentbord måste ha gått varmt under skrivandet och hon har talang för att skildra dramatik, äventyrligheter och överraskningar. Detta är också typiska ingredienser i hennes historiska spänningsroman.

LÄS mer...