Världens dummaste folk? - Så blir de godtrogna svenskarna grundlurade

Pris:
159 kr
Inkl. 6% Moms
Art.nr:
P1765019
Typ:
Världens dummaste folk
Antal:
Kommentar till butiken:
Finns i lager
Författare: Sven Ruin
Provläs, Recensioner, LjudbokE-bok, Nedladdningsbar källförteckning, Extramaterial - Olof Palme blev mördad

Är svenskarna världens dummaste folk?

I Amerika har det varit ett begrepp att svenskar som emigrerade dit ansågs som dumma, i den bemärkelsen att de var lättlurade. Är detta sant i dagens Sverige? Håller vi på att luras in på farliga vägar?

Häpnadsväckande och obehagliga uppgifter visar att så är fallet och för första gången träder en helhetsbild fram. De godtrogna svenskarna har blivit grundlurade, bland annat på freden.

Denna bok visar att vi i Sverige är med och skapar krig, att dessa krig är en huvudorsak till flyktingkrisen och att dessa flyktingar lätt drabbas av människo­handel. Boken tar även upp vårt felinriktade ”försvar” och att mycket av detta sker på grund av att vår demokrati inte fungerar som vi tror.

Ett exempel är Sveriges roll i så kallade ”utomrättsliga avrättningar”. Flera sådana uppgifter har redan publicerats offentligt men ingen verkar då ha tagit någon större notis om, eller lagt ihop de olika uppgifterna, vilket nu görs i denna bok.

Kärnvapenfrågan belyses också från ett nytt perspektiv. Vi har länge fått höra att vårt samarbete med kärnvapenmakter gör oss säkrare, men är det verkligen så?

Vi göds med lögner, något vi måste ändra på. Sven Ruin lyfter fram behovet av en ärlighetskultur och berättar även om hur lögner inom näringslivet kan förstöra verksamheter.

Hade Håkan Juholt rätt när han uttryckte sin oro över att Sverige kan vara på väg att förlora demokratin? Mycket tyder på att så är fallet!

Pris: 159 kr
161 sidor
Hårda pärmar, kartonnage

Leverera inom 3-8 arbetsdagar