Girlhood - Har himlen en förort, av Maria Stark

Rea:
19 kr
Inkl. 6% Moms
Art.nr:
P1521955
Antal:
Kommentar till butiken:
Girlhood - Har himlen en förort? 
Författare: Maria Stark
Provläs, recensioner, e-bok, ljudbok 


Den är helt suverän! Den är stark och äkta, rakt på, rakt in. En bok som behövdes! (Läs hela recensionen)

För inbunden bok eller pocket - välj i listan.


Girlhood - Har himlen en förort är en rå, brutal och våldsam berättelse om förorten i går, i dag men förhoppningsvis inte i morgon. En berättelse om de unga, arga, våldsamma, kriminella och utsatta tjejerna som gjorde sitt bästa för att överleva i en grym värld.

Girlhood - Har himlen en förort är en historia som mycket fritt bygger på några verkliga händelser från Stockholm och Göteborgsområdet i slutet av 90-talet, men den är ingen beskrivning av någon enskild persons livsöde. Den utger sig heller inte för att återge en sann eller fullständig bild av begångna och utredda/nedlagda brott, händelser, handlingar etc.  Det är en historia om tonårstjejer som fanns för länge sen, och som finns än idag på vissa platser i Sverige. Det är en berättelse som låter tjejerna från förorten ta all plats.

STARK DEBUT AV STARK
Publiceras i BTJ-häftet nr 7, 2017.
Lektör  Anna Wilner

"Girlhood - Har himlen en förort?" är en stark debut som lyfter fram tjejerna i förorten. Språket flyter lätt, men backar inte för att skildra den osminkade verkligheten. Stark lyckas med starka personskildringar// Boken lyfter fram en grupp, förortstjejerna, som tidigare inte synts så mycket i ungdomslitteraturen och visar på deras styrka trots extremt tuffa omständigheter.


Kartonage
299 sidor
Pris: 179 kr

Pocket
300 sidor
Pris: 79 kr

Leverans 4-8 arbetsdagar